KHL  Kunstacademie Haarlem Leiden

Lesjaar 11 sept. 2017 t/m 18 mei 2018

Home KHL op Facebook Google Maps Email Login (Academiebord intern)

Cursussen en opleiding

De cursussen zijn los te volgen en ook als onderdeel van

de vakopleiding. Zie het cursusschema. Alle cursussen zijn

jaarcursussen, behalve webdesign,  fotografie, media en

kunsttheorie. Voor starters is er de weekendacademie ART101.


Wekelijks les

Een cursus omvat wekelijks les op een vast dagdeel en een vaste locatie in Haarlem of Oegstgeest. Lesduur 2,5 uur, groepsgrootte ca. 12.


Alle cursussen bieden kunstvakonderwijs

Dat betekent dat een creatieve en onderzoekende houding voorop staat. Technische ontwikkeling, experimenteren en materiaalkennis gaan samen met artistiek inzicht en inzicht in de kwaliteitscriteria voor kunst. Je wordt in opdrachten en vrij werken begeleid bij het ontwikkelen van eigen thema’s en een persoonlijke stijl.


Professionele docenten

Alle docenten hebben een academische opleiding en zijn actief als kunstenaar. De docenten voor de theoretische vakken hebben een universitaire opleiding. Zie overzicht docenten.


Toelating

Voor alle jaarcursussen 2D en 3D geldt een toelatingsgesprek. Daarin krijg je advies op basis van werk dat je meeneemt. Toelating is niet nodig voor de kortere cursussen zoals fotografie, beeldbewerking, webdesign, ART101 en kunstgeschiedenis. Zie de toelatingscriteria.


Gemiste lessen en gratis keuzelessen

Als je door ziekte lessen mist in een jaarcursus, kun je die in hetzelfde lesjaar inhalen met lessen naar keuze uit de jaarcursussen. Bovendien geeft het lidmaatschap recht op twee extra keuzelessen per lesjaar naast je eigen jaarcursus(sen).


Lidmaatschap

Bij inschrijving van één of meerdere jaarcursussen word je automatisch lid van de academie. Dit is niet van toepassing als je inschrijft voor alleen korte cursussen, workshops of evenementen.


Zie de informatie over het lidmaatschap


Deze punten gelden voor alle lessen

Lesaanbod   -   Over alle lessen   |   Terug